Ring oss 010-264 88 50
Maila oss info@dalasolenergi.se
Hitta hit Stationsgatan 38, 784 35 Borlänge

Solceller för lantbruk: Den hållbara investeringen i Dalarna

För lantbrukare är solceller den perfekta investeringen för att öka både lönsamheten och hållbarheten.

Egenproducerad solel från lantbrukets egna tak

Med hög elförbrukning under årets ljusa månader är det enkelt att ersätta kostsam el från nätet med egenproducerad solel från solceller. Dalarnas län erbjuder rikligt med soltimmar, och lantbruk har ofta stora takfall, vilket gör montering av solpaneler snabbt och enkelt. Denna lösning är ekonomiskt fördelaktig och gynnar både lantbruket och miljön.

Egenproducerad solel

Enkel installation utan bygglov

Ett stort fördel med solceller på lantbruk är att det oftast inte krävs bygglov för installationen, vilket sparar både tid och pengar. Det finns gott om yta på lantbruket för att placera solpanelerna, och med vårt kunnande och erfarenhet kan vi snabbt och effektivt installera solcellssystem som passar era behov och förhållanden.

Dala Solenergi: Din lokala partner

Vi på Dala Solenergi, med bas i Borlänge, är experter på solcellslösningar för lantbruk. Vi är engagerade i att hjälpa lantbrukare att ta kontroll över sin energiframtid och erbjuda högkvalitativa solcellssystem som är både lönsamma och hållbara. Kontakta oss idag och låt oss vara er pålitliga partner för att maximera er energieffektivitet och bidra till en mer hållbar framtid.

Dala Solenergi: Din lokala partner

Vad våra kunder tycker

MICAEL FRIEBERG
MICAEL FRIEBERG
2023-12-20
Riktigt nöjd med dom bra bemötande från både säljare o montörer,dom jobbade på bra fast det var snö o kallt kan rekommendera starkt
Thommy Leandersson
Thommy Leandersson
2023-10-29
Allting fungerade bra men tyckte det var lite för kort varsel när de kom för att montera och koppla in solpanelerna.
Lennart Johansson
Lennart Johansson
2023-10-11
Bra bemötande av säljare och montörer. Snabb och proffsig installation och jag är mycket nöjd med resultatet. Kan varmt rekommenderas.
Anders Blomström
Anders Blomström
2023-10-08
Trevligt och professionellt bemötande. Installationen utfördes som avtalat: snabbt, effektivt och utan dröjsmål. Rekommenderas!
Filip Osbeck
Filip Osbeck
2023-10-02
Jätte nöjd med min anläggning, svarar snabbt på alla mina frågor.
Kalle Hedlund
Kalle Hedlund
2023-10-02
exelent genomfört installatörerna av solcellerna mycket nog granna och informativa elektrikern samma där noggran och informativ. och den adminastrativa personalen har varit lätt tillgängliga och service inriktade Jag kan varmt rekommendera Dala solenergi
Ulfh Olsson
Ulfh Olsson
2023-09-30
Klockrent från första kontakt till färdig anläggning
Erik Jensen
Erik Jensen
2023-09-28
Väldigt nöjd med Dalasolenergi. Snabbt, enkelt och trevliga att ha att göra med! Kan rekommendera dem!
Torbjörn Stegeborn
Torbjörn Stegeborn
2023-09-22
Dala Solenergi rekommenderas det varmaste. Trevlig säljare, trevliga montörer, hela Företaget . Snabba, proffsiga med bra Logistik från början till.

Vanliga frågor

Dessa vanliga frågor och svar kan ge en översiktlig guide för lantbruk som överväger solcellsinstallationer i Falun och Borlänge. För en mer detaljerad bedömning är det bäst att kontakta en solenergiexpert eller installatör.

Solceller kan minska elkostnader för lantbruket och erbjuda en pålitlig, ren energikälla. Detta är särskilt fördelaktigt med Dalarnas soliga klimat.

Dalarnas soliga klimat erbjuder optimala förhållanden för solceller på lantbruk. En bedömning av takets inriktning och eventuella skuggningsfaktorer är dock viktigt för att optimera solcellsproduktionen.

Solceller kan öka lantbrukets värde genom att minska driftkostnader och erbjuda en hållbar energikälla. Detta kan göra lantbruket mer attraktivt och effektivt.

Systemets storlek beror på energibehovet för lantbruket och tillgänglig takyta. En skräddarsydd bedömning kan fastställa det mest lämpliga systemet.

Det finns olika typer av stöd och bidrag för solceller på lantbruk. Kontakta lokala myndigheter eller energibolag för specifika incitament som kan vara tillgängliga i området.

Solceller kräver minimalt underhåll. Periodisk rengöring och inspektion för att säkerställa effektivitet är vanligtvis allt som behövs. Professionella underhållsbesök rekommenderas också.

Dalarnas klimat kan gynna solceller även med årstidsvariationer. Solceller fungerar även under molniga dagar, men produktionen kan variera.

Installationstiden för solceller på ett lantbruk kan variera beroende på systemets storlek och komplexitet, men det kan ta flera veckor att slutföra.

© Dala Solenergi. All Rights Reserved.