Solenergi för villaägare & privatpersoner

Ekonomisk & klimatsmart investering i solenergi

Solenergi för villaägare & privatpersoner
Gör en ekonomisk och klimatsmart investering i solenergi.
Låt solen göra ert hus till en inkomstkälla.
Vi har stor erfarenhet av att arbeta med privatkunder och anpassa affären efter deras behov.
Efter 4 år har vi insett vad som är viktigt i er investering av solenergi!

Varför välja Dala Solenergi?
Vi har driftsatt över 100 anläggningar till både privata samt kommersiella kunder.
För att nämna några av de större anläggningarna har vi haft äran att installera solenergi åt: HSB’s nya kontor i Borlänge (2019), Seco Tools i Fagersta (2019) samt Tersen seniorboende i Falun (2018).

Vi är återförsäljare åt Kraftpojkarna, Senergi och Krannich som är Europas största leverantörer. Självklart är vi även stolta medlemmar i Svensk Solenergi samt har certifierade installatörer.

Montagesystemet vi arbetar med är från Welands Stål, passar alla takmodeller. Vi har även ett fantastiskt bra markbaserat system för dem som önskar det.
Vårt härliga montageteam har mångårig erfarenhet tillsammans.

Kundnöjdhet och trygghet är vår största prioritering
Det vi jobbar hårt med i den här solcells-djungeln är att skapa mervärde för kunden.
Dala Solenergi har helhetsansvaret från början till slut, enkelt och tryggt för dig som kund.

Dala Solenergi har en egen kundvårdssupport som nås måndag – torsdag, 15:00 – 18:00 eller via mejl övrig tid: support@dalasolenergi.se
Vår supportavdelning svarar på konsumenters förfrågningar även efter att affären är klar.

Vi kopplar inte in och kopplar av!

Läs mer här

Är du intresserad av att veta mer om solceller för villor? Kontakta Joakim, vår dedikerade solcellsrådgivare!

072-74 78 072
Skicka E-post

Meddelande


Översikt av SolarEdge

En kort jämförelse på de tre olika växelriktarteknologierna – stängväxelriktare, micro-växelriktare och SolarEdge’s likströmsoptimerade växelriktare. Denna film visar dig hur SolarEdge-lösningen kombinerar det bästa av båda världar.

Tillval för din solcellsanläggning

Visar i realtid vad som händer med elen som din anläggning producerar. Vad går till fastighetens konsumtion ellerladdning av ev. batterier och vad går till till försäljning till din elpartner. Lämpar sig för extra vetgiriga kunder eller för de som vill kunna visa upp en mer detaljerad bild av fastighetens energiflöden för t.ex. kunder, personal, hyresgäster eller skoleleverna.

Finns i olika utföranden beroende på behov. Vissa har åskledare på fastigheten eller vet att den alltid slår ner hos grannen. Vi delar Dalarnas Försäkringsbolags rekommendation om överslagsskydd på såväl AC som DC sida.

Elcertifikat är intyg på att du producerat, 1MW=1000kW, miljövänlig el. All el som du säljer till din elpartner mäts och generar elcertifikat men… Den el du använt själv ger inga elcertifikat OM du inte installerat en egen elcertifikatmätare. Vi rekommenderar alla kunder som investerar i en större anläggning att överväga en extra elcertifikatsmätare.

Ett automatiserat avstängningssystem som kopplas till befintligt brandövervakningssystem och stänger ner anläggningen vid larm.

Köpråd

En investering i solceller är både rolig och viktig – inte bara ekonomiskt utan även ur klimathänsyn. Investeringen är också långsiktig eftersom panelerna i många fall har längre livstid än taket de monteras på. Till exempel kan nämnas att monokristallinpaneler har en beräknad livslängd på 50 år. För en del kan investeringen också kännas stor och komplicerad. För att förenkla något har vill vi bjuda på några köpråd.

Monopaneler är svarta och polypaneler är blå. Monopaneler kostar mer i inköp men har längre livslängd och kräver mindre sol för att producera el. För vissa är valet mest en fråga om vilken färg som passar på taket, för några om långsiktighet och prestanda, för andra att pressa ner inköpspriset. Gör ett medvetet val utifrån vad som är viktigt för dig och din fastighet.

Invertern är hjärnan i anläggningen. Den ser till att likström som panelerna producerar blir växelström för dina hål i väggen. Den skickar iväg el du inte behöver till din elhandlare. Olika hjärnor är olika smarta på olika saker – och dessutom olika bra på att tala om vad som händer.

Optimerare är minidatorer som monteras till varje panel. De skickar information till invertern. Tack vare optimerare kan du få ut optimal elproduktion från varje panel och dessutom identifiera paneler som inte håller vad garantierna utlovar. Utan optimerare vet du inte  om det varit lite mindre sol än förra året på din gata eller om en panel behöver rengöras eller bytas.

När du gör ett inköp som ska hålla i 25 – 50 år är garantier och support viktigt. Använd en återförsäljare med en stark leverantör som kan hålla de utlovade garantierna. Välj någon som har försäljning av solcellsanläggningar som fokus och inte sidoverksamhet. Pröva ringa eller maila några gånger och se om du är nöjd med hur lätt det är att komma i kontakt med företaget. Välj inte någon som nöjer sig med att koppla in för att sedan koppla av.

Var noga med att göra klart och få skriftligt i offert/avtal med vad som ingår i priset. Vissa offererar anläggning med montage och andra med installation. I det första fallet får du hjälp att montera anläggningen men förväntas boka och betala en behörig elektriker själv. I det andra fallet är det risk att du faller ner från taket när du monterar själv men det ingår i alla fall en behörig elektriker som som sköter installation och driftsättning. Tänk också på att de som arbetar på taket ska ha rätt utbildning och utrustning för det och priset för att ha en godkänd byggställning på plats kan variera över både året och landet.

Avslutningsvis

Vi rekommenderar naturligtvis att du så fort som möjligt investerar i en solcellsanläggning men… Solenergi är en snabbt växande bransch och som i många andra sådana finns det lycksökare som tänker mer på sina marginaler än kundnytta. Ägna gärna några extra dagar åt att fundera på de erbjudanden du får. Om du redan fått en offert så är du välkommen att ta den med till ett möte med oss för hjälp att tolka den.

Trött på dyra elräkningar och smutsig energi?Kontakta Dala Solenergi för kostnadsfri rådgivning

Kontakta oss