Skräddarsydda lösningar för solenergi

Solcellsanläggningar är lika men ändå olika. De generar solel från dag ett men vissa gör det smartare eller kraftfullare. Våra kunder är olika. Någon vill göra en del av jobbet själv medan en annan vill ha nyckelfärdigt och fritt från utmaningar. För att inte tala om att inget tak är det andra likt... Vi erbjuder alltid en skräddarsydd lösning efter dina behov och förutsättningar, som inte kostar mer än den behöver och inte kompromissar med kvalitet och driftsäkerhet.

SolarEdge – Hjärtat och hjärnan i solenergisystemet

Denna film visar dig hur SolarEdge-lösningen kombinerar det bästa av båda världar. En kort jämförelse på de tre olika växelriktarteknologierna – stängväxelriktare, micro-växelriktare och SolarEdge’s likströmsoptimerade växelriktare.

Vi har valt att arbeta med Solaredge system som hjärta och hjärna i våra anläggningar. Anledningen kan illustreras med en bild: Det här systemet driftsattes i maj 2017. Det var inte den soligaste av dagar och vi var positivt överraskade av produktionen. Tillbaka på kontoret kopplade vi upp oss mot systemet och fick se denna bild. Systemet levererade “bara” 97,5%. Kanske inget du som kund lägger märke till men vi vill att alla våra system ska producera på topp.

Vi kunde skicka bilden till en av våra montörer omedelbart och han avsatte tid för felsökning. Väl på plats använde han sig av Solaredges patenterade avstängningssystem för att kunna gå upp på taket och åtgärda felet utan risk för elskador.

Inverter från SolarEdge

Felsökning hos kund

Solpaneler från världsledande tillverkare

Vi arbetar uteslutande med paneler från världsledande tillverkare som uppfyller de senaste certifieringsvillkoren från det tyska TÜV institutet och kan leverera paneler i rätt tid till rätt pris. Det innebär att märket på panelerna kan variera men kvalitet, pris och leveranssäkerhet skall vara densamma. Trygga avtal med världsledande aktörer säkrar konkurrenskraftiga priser och ger oss tid och ro att titta på speciallösningar för de kunder som letar något extra.

Tillval för din solcellsanläggning

Visar i realtid vad som händer med elen som din anläggning producerar. Vad går till fastighetens konsumtion ellerladdning av ev. batterier och vad går till till försäljning till din elpartner. Lämpar sig för extra vetgiriga kunder eller för de som vill kunna visa upp en mer detaljerad bild av fastighetens energiflöden för t.ex. kunder, personal, hyresgäster eller skoleleverna.

Finns i olika utföranden beroende på behov. Vissa har åskledare på fastigheten eller vet att den alltid slår ner hos grannen. Vi delar Dalarnas Försäkringsbolags rekommendation om överslagsskydd på såväl AC som DC sida.

Elcertifikat är intyg på att du producerat, 1MW=1000kW, miljövänlig el. All el som du säljer till din elpartner mäts och generar elcertifikat men… Den el du använt själv ger inga elcertifikat OM du inte installerat en egen elcertifikatmätare. Vi rekommenderar alla kunder som investerar i en större anläggning att överväga en extra elcertifikatsmätare.

Ett automatiserat avstängningssystem som kopplas till befintligt brandövervakningssystem och stänger ner anläggningen vid larm.

Trött på dyra elräkningar och smutsig energi?Kontakta Dala Solenergi för kostnadsfri rådgivning

Kontakta oss