Dala Solenergi

Det enkla och personliga valet för en klimatsmart investering i solenergi

Dala kommer av att vi bildades och har hjärtat i Dalarna. Även om vårt geografiska verksamhetsområde sträcker sig vida över länsgränserna så är det Dalarna som är företagets ursprung. Utsocknes brukar också visa välvilja till det som har växt fram ur samma bygd som Svan, Lidström och Mora Nisse eller Dan Andersson, Skifs och Moreus…

Dala Solenergi erbjuder en fullservicelösning för den som vill investera i solenergi. Från det enkla informationsmötet , genom kontakter med myndigheter och energibolag och när väl installationen är klar – med övervakning och support som säkerställer att anläggningen uppfyller våra effektgarantier. Vi nöjer oss inte med att koppla in och koppla av

Dala Solenergi samarbetar med Sveriges största leverantör av solcellsanläggningar. Det innebär att vi kan erbjuda marknadsledande tekniklösningar, trygga garantier på produkterna, kvalitetssäkrade utbildningar för installationspersonal och branschledande support.

Från kundkontakt till färdig solcellsanläggning

Så går det till – Vi är med i alla steg

På informationsmötet går vi kortfattat igenom varför solenergi är hett, vilka tekniklösningar vi rekommenderar, solekonomin och hur vi arbetar. Därefter går vi in och tittar på vilken solelsproduktion som kan uppnås på just din fastighet. Ni får också en ungefärlig uppskattning av vad det kan komma att kosta. Efter mötet räknar vi igenom i lugn och ro och skickar en prisuppgift baserat på era uppgifter och önskemål. Medtag gärna elnätsräkning, elräkning och eventuella ritningar.

När ni bestämt er för att investera i solenergi tar vi fram en skarp offert och om den godkänns går vi vidare till att skriva avtal prospektering. Under prospekteringen kontrolleras alla förutsättningar för installationen och vi kommer överens om hur affären skall genomföras. Vi går också igenom vilka eventuella bidrag och tillstånd som kan vara aktuella och hjälper till med ansökningar. När prospekteringen är klar görs eventuella korrigeringar och tillval i offerten.

Dala Solenergi har samarbete med väletablerade finansbolag och banker som känner till våra produkter och lönsamhet i investeringen. Om ni så önskar kan vi bistå med finansieringslösningar. Det är väldigt stor efterfrågan på solenergi på världsmarknaden. Megawatt investeringarna avlöser varandra. Naturligtvis är det väldigt roligt och har en positiv miljöeffekt men det kan också medföra längre leveranstider eller att vi får ändra i beställningen. Vi håller naturligtvis kontakten under hela processen och informerar i takt med att vi får besked.

Vi arbetar med montörer och installatörer som har både de utbildningar som krävs för arbete på hög höjd och produktspecifika utbildningar för de solcellssystem som vi installerar. Visst är det möjligt att göra en del av montaget själv men… Det kan vara mer ansträngande än man räknat med och om ni väljer att köpa solcellsanläggningen av oss så kräver vi att en instruktör deltar under en arbetsdag.

När nätbolaget har gjort de förberedelser som krävs för er fastighet kan anläggningen driftsättas – ibland kan det vara en frustrerande väntan när solen skiner på en monterad anläggning men kom ihåg att det handlar om elproduktion för minst 25 år framåt. En del nöjer sig sedan med att koppla in och koppla av – Dala Solenergi vill stötta hela vägen. Vi har valt de produkter och samarbetspartners som kan ge största möjliga framtidssäkring och support om något skulle hända de närmaste 25 åren.

Trött på dyra elräkningar och smutsig energi?Kontakta Dala Solenergi för kostnadsfri rådgivning

Kontakta oss